Whole Tomato Software Forums
Whole Tomato Software Forums
Main Site | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
User name:
Password:
Save Password
Forgot your password?

 All Forums
 Visual Assist
 Technical Support
 Auto-indentation of comma in multiline member init
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

cmartel
New Member

2 Posts

Posted - Jan 09 2020 :  3:04:36 PM  Show Profile  Reply with Quote
Minor but irritating bug: When typing in class member initialization lists over multiple lines and starting each line with a comma, the comma gets incorrectly auto-indented to the beginning of the line.



Result:
class Potato
{
    Potato()
        : _spud(0.0f)
,        _tots(42)
    {
    }

    float _spud;
    int _tots;
};

Expected result:
class Potato
{
    Potato()
        : _spud(0.0f)
        , _tots(42)
    {
    }

    float _spud;
    int _tots;
};

This started happening in the last 1-2-ish updates of VAX, using VS2019. I'm about certain it's VAX related as disabling it makes the issue go away.

feline
Whole Tomato Software

United Kingdom
16289 Posts

Posted - Jan 10 2020 :  1:11:08 PM  Show Profile  Reply with Quote
Thank you for the clear gif of the problem. First a silly question, does this happen every time, on demand? It looks like it from the video, and your description sounds like it.

Does this happen in all files, or is it somehow file or solution specific? I am wondering if there could be a solution specific code formatting file at work that is a factor here somehow.

I have just tried this on two different systems, one is a clean install of VA, and one is my normal test system, and neither of them show this problem. So it is probably dependent on specific settings.

Normally VA does not do formatting of your code, so I would suspect the IDE code formatting settings, but since disabling VA stops this from happening, clearly VA is important.

Can you please export your VA and IDE settings and send them to me:

VA Options -> Performance -> Export Settings
IDE tools menu -> Import and Export Settings -> Export selected environment settings

If you email me via support@wholetomato.com and just attach the settings files I can see if they are enough to trigger the problem here.

zen is the art of being at one with the two'ness
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
© 2019 Whole Tomato Software, LLC Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000